Новини компанії

ГК «Прометей» працює над залученням іноземних інвестицій для розвитку аграрного бізнесу в Україні

04.02.2020

З кінця травня 2019 року ДК «Прометей» почала успішно працювати зі швейцарською компанією SCCF, яка надала торгове фінансування в розмірі 10 мільйонів доларів під FCR і коносамент. А через півроку плідної співпраці, вдалося домогтися і фінансування накопиченого товару на лінійних елеваторах.

- «Для групи компаній« Прометей »початок роботи зі швейцарською компанією - це досягнення, особливо зараз, в період, коли від наших зовнішніх партнерів ми постійно чуємо побоювання через економічну і політичну кризу в Україні», - зазначив голова правління ГК «Прометей »Рафаель Гороян.
Торгове фінансування SCCF в масштабах країни стало сигналом про повернення довіри провідних швейцарських фінансових організацій до власників українських елеваторів після великого скандалу за участю компанії АгроІнвестГрупп.
- «Дуже важливо, щоб українські ЗМІ правильно подавали інформацію і не створювали надмірної паніки навколо подій, що відбуваються в нашій країні. Адже фінансовий ринок вкрай болісно реагує на будь-які коливання, ніхто не хоче вкладати гроші туди, де вони не захищені. Фінанси люблять стабільність, що і демонструє ГК «Прометей» вже майже чверть століття на ринку України. Ми здатні захищати вкладення наших зовнішніх партнерів, тим самим гарантуючи для них безпеку і стабільний прибуток »- підкреслив бізнесмен.
Для групи компаній «Прометей» співпрацю зі швейцарською компанією стало черговим успішним кроком у розвитку, на шляху до вертикальної інтеграції, а також дозволило створити більш комфортні умови торгівлі на елеваторах для фермерів.
Компанія не зупиняється на досягнутому і активно веде роботу по залученню зовнішніх фінансових інститутів для розвитку аграрного бізнесу в Україні.
- «Ми очікуємо підтримку від великих міжнародних банків, адже змогли виконати всі необхідні вимоги і за показниками, сподіваюся, незабаром зможемо вийти на новий, більш високий рівень фінансування», - резюмував керівник компанії.

Читайте також

В Україні ранні зернові зібрані з 70% площ

31.07.2017
«Прометей» знижує навантаження на дороги Миколаївської області

Компанія «Прометей» активно використовує транспортування зернових ж /...

09.08.2017
Еlevatorist.com: Нерівномірний попит на зберігання зерна та здешевлення сушіння, — що відбувається на ринку елеваторних послуг

Цього року аграрії вже зібрали 35 млн т зернових та олійних, на підход...

29.09.2023