Новини компанії

ГК «Прометей» виходить на зовнішні ринки соняшникової олії

28.08.2021

Компанія «Прометей» розпочала реалізацію проекту з виробництва соняшникової олії для подальшої реалізації продукції на експорт.

Стратегія входу в олійно-жирову галузь, в новий для компанії ринок, опрацьовувалася давно. Сигналом для цього став перетин зовнішніх і внутрішніх факторів. Зокрема, стабільна і успішна торгівля компанії зерновими та олійними, перманентне посилення елеваторного дивізіону, розширення земельного банку, диверсифікація послуг, які надаються фермеру об'єдналися зі сприятливою зовнішньою кон'юнктурою. У компанії впевнені, що незважаючи на волатильність олійного ринку, тенденція зростаючого споживання соняшникової олії збережеться, що послужить драйвером розвитку галузі і надалі.

- «На ринку «Прометей» давно зарекомендував себе як великий постачальник соняшнику. Тепер ми маємо амбіції стати великим постачальником олії», - говорить трейдер з олійних культур і олій ГК «Прометей» Артур Далакян.

У найближчому майбутньому компанія не планує здійснювати поставки на внутрішній ринок. На початковому етапі реалізації проекту передбачається виробництво нерафінованої олію для експорту в Індію, Китай, а також країни Європи. Разом з тим, в подальшому ГК готова розширити лінійку продукції, що експортується.

- «Якщо говорити про зовнішні ринки, бутильована продукція є дуже вигідним напрямком. Поставки в такому форматі передбачають досить високу маржинальність, в той же час цей ринок є більш складним і вимагає залучення додаткових інструментів. Згодом компанія займе свою частину цього ринку. Але на даний момент поставлятися буде тільки розливна продукція. Надалі це буде і фасування пляшок під власною торговою маркою «Прометей». Подібний проект компанія готова реалізувати в найкоротші терміни», - деталізує плани компанії з розвитку напрямку Артур Далакян.

У короткостроковій перспективі даний напрямок не стане для Групи пріоритетним, проте очевидними є його висока перспективність і економічна ефективність. У стратегічному плані, запуск проекту з виробництва і експорту соняшникової олії дає Групі компаній ряд довгострокових дивідендів, таких як розширення пулу зарубіжних бізнес-партнерів, досвід роботи з новим технологічним процесом переробки і вихід на зовнішні ринки в якості постачальника продукту з високою доданою вартістю.

Читайте також

Вітання з Днем Незалежності України

Сьогодні ми відзначаємо річницю незалежності України

25.08.2023
Група компаній Прометей закупила альтернативні джерела живлення для своїх елеваторів

Елеватори отримали дизельні генератори різної потужності, вже відбувся...

23.03.2023
«Прометей» допомагає розчищати снігові замети в Баштанському районі

​Спецтехніка «Прометея» допомагає розчищати населені пункти, де знаход...

13.03.2020