Новини компанії

Глава «Прометея» Рафаель Гороян: Позитивні зміни в аграрному бізнесі відбуваються вже сьогодні

03.08.2017

Керівник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян зазначає, що сьогодні відбуваються позитивні зміни в аграрному секторі. Особливо він наголосив на позитивній динаміці в питаннях відшкодування ПДВ експортерам.

«Держава є буфером між виробником і експортером. Є проблеми у взаємодії між виробником і державою. Ситуація дуже складна. Багато виробників відхиляються від сплати ПДВ. Державі, в свою чергу, потрібно відшкодовувати ПДВ експортеру. Я вважаю, що необхідно пояснювати виробнику, що якщо він заплатить ПДВ, то в підсумку він отримає більше маржі. Зараз фермер наполягає на тому, що він виробляє хліб і його ображати не можна. Український фермер скаржиться, що в Європі аграріїв дотують, а в Україні - ні. Хочеться відзначити, що європейський фермер обов'язково платить податки. І тоді в разі неврожаю або форс-мажорних обставин держава фінансово підтримує виробника. Податки треба платити для підтримки стабільності в аграрному секторі »- зазначив керівник« Прометея ».

Також Рафаель Гороян зазначив, що одним з позитивних змін є ремонт і будівництво доріг: «Раніше ситуація з дорогами була майже катастрофічною. Компанія не стоїть осторонь і активно бере участь в будівництві доріг в населених пунктах, в яких знаходяться елеватори «Прометея». Виділяються фінанси, паливо, фермери надають техніку. В результаті дорогою користуються і жителі села, і аграрії. Наприклад, ділянку дороги в м Долинська був в жалюгідному стані і створював незручності для місцевих жителів. Завдяки фінансовій підтримці «Прометея» проблема була вирішена і 5 км дорожнього полотна були побудовані практично заново.
«Сьогодні спостерігається позитивна тенденція співробітництва між представниками аграрного бізнесу та Мінагрополітики. Меморандум між Мінагрополітики і провідними гравцями зернового ринку є ефективним способом встановлення системного діалогу між владою та представниками бізнес-спільноти зернового сектора », - зазначає керівник ГК« Прометей »Рафаель Гороян.

Читайте також

Співробітники ГК «Прометей» вивчають тонкощі агрохімії

Компанія «Прометей» не стоїть на місці і постійно прагне до розвитку н...

19.03.2019
За 11 місяців 2017 року українськими портами оброблено 35 млн. тонн зернових вантажів

​У січні-листопаді морські порти України обробили 121 млн. тонн вантаж...

12.12.2017
Еlevatorist.com: Нерівномірний попит на зберігання зерна та здешевлення сушіння, — що відбувається на ринку елеваторних послуг

Цього року аграрії вже зібрали 35 млн т зернових та олійних, на підход...

29.09.2023