Новини компанії

Харківська область стала десятим регіоном, де буде представлена група компаній «Прометей»

30.07.2021

Елеватор «Золочів» став першим зерносховищем ГК в Харківському регіоні і 29 за рахунком в елеваторній мережі «Прометея». Таким чином, приєднання зернового комплексу збільшило загальну потужність одночасного зберігання Групи до показника майже 1,7 млн. тонн. Разом з тим, з покупкою об'єкта компанія розширила сферу своєї присутності в 10-ому за рахунком регіоні.

«Золочівський елеватор», потужністю 30 тис. т., атестований під зернові і олійні культури. Комплекс підлогового типу зберігання має зерноочисний сепаратор БЦС продуктивністю 100 т/год. На етапі доопрацювання с/г продукції до базових показників вологи задіяні зерносушарки. Для Харківського регіону, необхідність доробки зернової продукції обумолвена об'єктивними причинами: здебільшого, вологість зернових перевищує базовий показник. Сумарна потужність зерносушильного обладнання «Золочівського елеватора» становить 64 т/год.

Для приймання зерна автотранспортом, на елеваторі передбачені 3 автомобілерозвантажувача. Зважування проводиться на вагах вантажопідйомністю 60 тонн і довжиною платформи 16 м. Далі зерно надходить або в склад (в разі якщо воно не потребує доопрацювання), або, за допомогою сушильних або зерноочисних машин, проходить додаткове доопрацювання. Крім цього, задіяні ж/д ваги вантажопідйомністю 150 т.

Відвантаження зерна здійснюється зі складів підлогового типу зберігання через транспортне обладнання на автотранспорт і за допомогою стаціонарної точки продуктивністю понад 400 тонн/добу - на ж / д транспорт.

Одна зі складових успіху елеваторного напрямку компанії - це наявність системи «Агромаркет». Проект діє на базі кожного елеватора мережі, в тому числі і «Золочівського», і відкриває можливість придбання всіх необхідних фермеру товарів с/г призначення в одному місці. Крім цього, «Агромаркет» передбачає гнучкі дисконтні системи, можливості обміну або покупки під майбутній врожай, а також безкоштовну експертну консультацію агрономів.

- «Завдяки «Золочівському елеваторного комплексу» ми хочемо забезпечити фермера новою якістю послуг, які ми надаємо, в тому числі, послугами сервісу «Агромаркет». За рахунок нового активу ГК «Прометей» планує зміцнити свої позиції в Харківському регіоні», - коментує регіональний директор елеваторного напряму Дмитро Максименко.

Рішення про розширення географії присутності ГК за рахунок Харківської області обумовлено високою технічною ефективністю ведення сільського господарства даного регіону. За даними дослідження Інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO) і асоціації «Український клуб аграрного бізнесу», Харківська область є однією з «еталонних» для ведення с/г діяльності, а стабільна позитивна динаміка щодо збільшення посівних площ і лідерські позиції в сегменті виробництва агропромислової продукції, є сприятливими факторами для розвитку елеваторної галузі.

Читайте також

Олійна галузь України не деградує, а адаптується в умовах війни і змін логістики – трейдер ГК "Прометей"

Ексклюзивне інтерв'ю трейдера із олійних культур групи компаній "Проме...

17.02.2023
ГК Прометей виходить на експорт з Китаєм

​Згідно з офіційним реєстром державної служби України з питань безпеки...

28.10.2019
ГК «Прометей» закупила 54 вагони - зерновози

Закупівлю нових хоперів здійснено в рамках масштабної програми розвитк...

16.02.2022