Новини компанії

Компанія “Прометей” відправила перший Panamax з фуражною пшеницею

19.12.2017

Компанія “Прометей” вийшла на міжнародний ринок трейдингу на умовах FOB і CIF в кінці вересня. За цей час компанія відправила сім кораблів типу Coaster і одне судно типу Handysize з портів Миколаєва і Бердянська.

В кінці минулого тижня “Прометей” завантажив перше судно типу Panamax з дедвейтом 55 тис. тонн. Судно з фуражної пшеницею вирушило в Індонезію з морського порту “Південний”.

Також в цей період часу, в миколаївському морському порту «Ніка-Тера» відвантажували судно з соєю, а в Бердянському морському порту – з продовольчою пшеницею.

“Угода проходила в непростих умовах через логістичних проблем в країні, зокрема брак вагонів, і дефіциту фуражної пшениці. Дефіцит фуражної пшениці, в свою чергу, привело до того, що різниця в ціні на продовольчу і фуражну пшеницю була мінімальною. Незважаючи на труднощі компанія “Прометей” виконала контракт і зміцнила партнерські відносини з мультинаціональними трейдерами. Адже основним пріоритетом компанії є гарантоване виконання зобов’язань “, – зазначив один з провідних трейдерів Юнус Юсупов.