Новини компанії

Зембанк виробничої компанії «Прометей» збільшився до 20 тис га

09.04.2021

В рамках угоди придбано агропідприємство в Миколаївській області (Баштанський район), площею майже 10 тис га. Таким чином зембанк виробничої компанії «Прометей» збільшився в два рази і досяг позначки - 20 тис га.

- «Нове господарство крім родючих земель, має дуже вдале розташування, поля згруповані, великого розміру, що дозволяє нам використовувати широкозахватні агрегати. У свою чергу це дозволяє оптимізувати витрати на обробку грунту і догляд за полями. Крім цього, частина земель господарства зрошується і є можливість збільшити частку зрошуваних земель, що досить перспективно для сільського господарства півдня », - зазначив агроном виробничої компанії« Прометей » Ілля Троїцький.


У поточному році група реалізовує свої плани про потужному поглинанні активів - розширюючи елеваторну мережу і нарощуючи земельний банк. - Ми плануємо і подальший розвиток в цьому напрямку, але як в елеваторній, так і у виробничому сегменті поспіх може виявитися фатальним. Аграрне виробництво пов'язане з великою кількістю труднощів: крім погодних і ринкових ризиків, є постійна потреба в інвестиції, в засоби виробництва, потрібні професійні кадри і так далі.

Ментально створити працюючу систему, коли досвід передається від керівника до заступника, неможливо. На це йде багато часу, тому і зростання буде відповідати темпам розвитку, - зазначив власник компанії Рафаель Гороян. Придбані землі вже почали підготовку до посівної. У цьому сезоні планується задіяти новий актив і отримати високі показники врожайності по соняшнику і зернових.

Читайте також

Елеватори Прометея збільшили прийомку зерна в 4 рази

​За перший квартал 2015/2016 МР (з липня по вересень) елеватори групи...

06.10.2015
Зернотрейдер як міні-біржа, - Рафаель Гороян

​Про це керівник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян розповів в б...

15.12.2015
ТАСКОМБАНК профінансував компанію «Прометей» на $10 млн

АТ «ТАСКОМБАНК» відкрив кредитну лінію ТОВ «Компанії Прометей», що вхо...

22.04.2021