Новини компанії

Окупанти вивозять награбоване майно з «Пологівського» та «Снігурівського» елеваторів ГК «Прометей»

11.05.2022

Військові рф вивозять вкрадену продукцію з елеваторів ГК «Прометей», що розташовані на тимчасово неконтрольованій українською владою території Запорізької та Миколаївської областей. Зокрема, йдеться про грабіж зернових, олійних, а також мінеральних добрив з «Пологівського» (Запорізька обл., Пологівський р-н) та «Снігурівського» (Миколаївська обл., Снігурівський р-н) елеваторів.

Як уточнили в компанії, з території зерносховищного комплексу «Пологи» окупанти незаконно вивезли понад 100 тонн мінеральних добрив, які призначалися для реалізації фермерам у рамках програм підтримки сільгоспвиробників – партнерів ГК «Прометей». Крім того, відомо про понівечені приміщення, оргтехніку , охоронну систему, а також про пошкоджену інфраструктуру окремих підрозділів елеватора. Працівники підприємства також повідомили про вивезення частини офісної техніки та меблів.

У «Снігурівського елеватора» схожі проблеми. За словами директора зерносховищного комплексу Тараса Шруня , щодня з території підприємства окупанти вивозять насіння соняшника та мінеральні добрива. Відомо також про руйнування виробничо-технологічної лабораторії та охоронної системи, понівечених офісних меблів та оргтехніки.

«Російські варвари розкрадають продукцію, яка призначалася для наших фермерів, а також для відвантаження іноземним клієнтам. Ці мародери вивозять вантажі тоннами з елеваторів на тимчасово окупованих територіях, а те, що вивезти не хочуть, або не вдається – трощать. Вони руйнують усе на своєму шляху!», - поділилися в компанії.

Водночас, у ГК «Прометей» повідомили, що продовжуватимуть забезпечувати роботу тих активів, що знаходяться на безпечних територіях. Підприємства здійснюватимуть господарську діяльність, дотримуючись норм українського законодавства.

«Пологівський» та «Снігурівський» зерносховищні комплекси не будуть вносити зміни до управління підприємствами. Разом з тим, незважаючи на пошкодження окремих підрозділів, роботу елеваторів вибудовано з урахуванням того, що ці активи на даний момент не завжди мають змогу здійснювати безперервну господарську діяльність. Загрози життю та здоров'ю працівників зерносховищ немає.

«Завдання ГК «Прометей» на даний момент – це забезпечення безпеки та якості товару на тих елеваторах, а також виробничих компаніях, де це можливо. Від цього безпосередньо залежить продовольча стабільність», - наголосили у прес-службі компанії.

Як раніше повідомляли в компанії, зараз у зоні ризику перебуває 8 зерносховищних комплексів з 33, що входять до елеваторного дивізіону Групи Компаній «Прометей».

Читайте також

Новополтавському елеватору "Прометей" виповнилося 10 років

8 квітня 2004 року компанія «Прометей» почала будівництво першого скла...

10.04.2014
Prometey Group

01.03.2018
Рафаель Гороян: Від рівня транснаціоналів нас відділяє лише час

​Сьогодні група компанії «Прометей» ще не встигла вийти на транснаціон...

07.06.2019