Новини компанії

Прометей отримав $ 10 млн кредиту від Чорноморського банку торгівлі та розвитку

18.03.2020

«Чорноморський банк торгівлі і розвитку» (ЧБТР) виділив кредитні кошти групі компаній «Прометей». Сума фінансування склала $ 10 млн, кредит виданий на 7 років.

Про це в коментарі Latifundist.com повідомив власник компанії Рафаель Гороян.
«Вважаю, що це значний успіх не тільки для компанії «Прометей», але і для України в цілому. Не дивлячись на страхові ризики: нестабільний курс долара, нелегку політичну ситуацію в країні, що розпалюються українськими ЗМІ, ми змогли досягти довіри такого статусного банку як ЧБТР », - додав Рафаель Гороян.
Як зазначила керівник фінансового департаменту «Прометея» Руслана Тиха, кредит ЧБТР був виданий на розвиток бізнесу - на поповнення оборотних коштів, розвиток трейдингу, а також покупку нових елеваторів. Останнє є однією з основних стратегій компанії.
«На сьогодні з суми кредиту витрачено вже $ 4 млн на погашення угоди з компанією «Кернел»: покупка елеватора Миколаївка, потужністю одноразового зберігання 62 тис. Т. Частина суми, що залишилася буде спрямована на придбання ще одного елеватора і поповнення оборотних коштів», - підкреслила Руслана Тиха.
Як відзначили в компанії, процес переговорів з ЧБТР зайняв близько 2 років. На думку керівника юридичного департаменту компанії «Прометей» Романа Антоняна, вийти на підписання і підписати кредитний договір - складний процес. Але ще більш складним виявився його супровід.
«Сам процес підписання і вихід на фіналізацію цього кредитного договору десь недооцінений нами. Ми вважали, що буде набагато простіше, десь майже так само як з тими кредитними договорами, які ми вже підписували з іншими банками. Найскладнішим було відповідати всім вимогам 4 юридичних компаній (на Кіпрі, в Швейцарії, Англії та Україні), які брали участь в даному процесі », - зазначив Роман Антонян.
Він також додав, що сьогодні не всі компанії вміють працювати з ЧБТР та розуміють складність їх вимог. До того ж кредитний договір регулюється англійським правом. Тому компанії довелося шукати фахівців в цій сфері.
Неможливо реалізувати плани компанії без комфортного кредитного портфеля. Протягом 2 років компанія «Прометей», за словами Рафаеля Горояна, має намір стати компанією №1 за обсягом зберігання зерна та бути представленою у всіх регіонах України.

«Ми не дивимося в сторону заставних кредитів. У нас чудові стосунки з Швейцарськими фондами, з банками «Arab bank», «Bic-Breаd», «BCV», «BCP». На даний момент компанія проходить міжнародний аудит великої четвірки KPMG. Плануємо отримати результати до кінця квітня, що дасть можливість залучити більше $ 30 млн саме на трейдинг», - поділився планами Рафаель Гороян.

Довідка: Чорноморський банк торгівлі і розвитку - міжнародна фінансова організація, створена з метою підтримки регіонального розвитку та кооперації країн Чорноморського регіону. Виходячи з оновленою Середньостроковій стратегії і бізнес-плану ЧБТР на 2019-2022 роки в Україні, Банк розраховує в середньому за 4 роки підписати 10-11 нових зобов'язань на суму близько € 320 млн.

Читайте також

Рафаель Гороян: Прометей не працюватиме в Миколаївській області

​7 листопада президент групи “Прометей” Рафаель Гороян провів брифінг...

09.11.2016
​Автопарк Прометея поповнився новими автомобілями

Cлужбові автомобілі марки Renault отримали спеціалісти виробничого та...

09.08.2023
Компанія «Прометей» інвестує в модернізацію елеватора «Чотирбоки» 1 млн доларів

​Компанія «Прометей» планує інвестувати в модернізацію елеватора в с....

26.02.2019