Рафаель Гороян: Проблеми в логістиці заважають аграрному бізнесу розвиватися - ProAgro

21.10.2017

Сьогодні розвитку агробізнесу в Україні заважають суттєві проблеми в логістиці, серед яких - низька якість дорожньої інфраструктури, недостатні інвестиції в модернізацію залізничного та автомобільного транспорту.

Про це заявив глава групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян.
За його словами, проблемою української логістики також є високий рівень корупції, яка заважає Україні виходити на нові ринки збуту, збільшувати експорт і відлякує інвесторів.
«Мій прогноз: через проблеми з автоперевезеннями в країні буде скорочуватися обсяг зерновиробництва. Логістика - це досить серйозна проблема, і фермери неодмінно задумаються над тим, який урожай вони можуть виростити, а який - вивезти з поля », - заявив Гороян.
У той же час, як підкреслює глава «Прометея», залізниця України сьогодні технічно вкрай виснажена: вагонний парк старіє, в сезон гостро відчувається нестача зерновозів, а стан доріг - критичний.
«Крім вагонів, є проблеми з локомотивами - вони теж в дефіциті, причому в останній рік вони стали частіше виходити з ладу. Також в минулому році залізниця зіткнулася з перебоями в постачанні палива, що теж вплинуло на швидкість роботи перевізників », - додав він.

Читайте також

Представники компанії «Прометей» взяли участь у Міжнародній конференції GRAIN UKRAINE 2018

​7-8 вересня в Одесі відбулася III Міжнародна зернова конференція GRAI...

10.09.2018
Новополтавському елеватору "Прометей" виповнилося 10 років

8 квітня 2004 року компанія «Прометей» почала будівництво першого скла...

10.04.2014
Армія отримала 500 тис. грн гуманітарної допомоги — ГК Прометей

08.04.2022