Новини компанії

Рафаель Гороян: Прометей не працюватиме в Миколаївській області

09.11.2016

7 листопада президент групи “Прометей” Рафаель Гороян провів брифінг з представниками ЗМІ щодо звинувачень про несплату податків і обшуків, які відбулися в його компанії.

За словами Рафаеля Горояна, раніше між ним і керівництвом ДФС в Миколаївській області було визначено податкове навантаження, яке компанія буде виконувати. Але після – всі домовленості було зірвано, оскільки виявилося «не всі інтереси сторін» були враховані:

«Наша компанія має великі обороти, але вони не дорівнюють прибутку. Багато контрактів збиткові, але ми зобов’язані їх виконувати. Я був в головному управлінні ДФС Миколаївської області, ми домовилися про податкове навантаження на найближчий місяць, квартал і навіть рік. Після цього мені надійшов дзвінок від деяких «посередників» з проханням про зустріч, під час якої вони сказали, що податкова міліція дізналася про мій візит до обласного управління ДФС і домовленості про навантаження. Вони заявили, що я повинен був «домовитися» ще й з ними».

Рафаель Гороян не виключає, що подібні випади з боку «представників» податкової міліції мали корупційний підтекст. «Прометей» не підтримує таких принципів співпраці бізнесу і влади. І це далеко не перше протистояння хабарництву і корупційним схемам в області з боку керівництва компанії. Під час спілкування з журналістами він згадав часи корупціонера, екс-прокурора Миколаївської області Миколи Стоянова, який тримав під контролем всю область:

«Слава богу, домоглися, що область позбулася такої людини. Він захопив податкову, поставив своїх людей в УБОЗ, поставив своїх людей в міліції, податковій міліції, прокуратурі. Зламав голову ОДА, і повністю заволодів областю. Вся область була у нього в кишені. В ручному режимі він вів всю область собі в кишеню. Ми домоглися, щоб такого чиновника відсторонили від роботи. Це нам коштувало чималих коштів, величезних заходів. Я принципово домігся, тут вже зіграло самолюбство, просто самолюбство».

За словами Рафаеля Горояна, завдяки компанії «Прометей» в Миколаївську область заходять величезні суми, але через некомпетентність податкових служб і неправомірні дії податкової міліції «Прометей» може піти з області.

Компанія «Прометей» вже не буде працювати в Миколаївській області як мінімум де-юре. Працюватимемо в Запоріжжі, Кіровограді, Дніпропетровську, там будуть зареєстровані наші компанії. Але в Миколаєві через неграмотність наших податкових служб «Прометей» вести діяльність не буде. А ось коли у них впадуть макроекономічні показники, що в область заходила така сума, ось тоді вони задумаються. Тоді вони прийдуть до Рафаеля Горояна і проситимуть, щоб ми вели діяльність тут. У нас дуже мобільна компанія, – заявив засновник агрохолдингу

Також керівник компанії припускає, що причиною подій, які відбулися, могло стати небажання відшкодовувати компанії ПДВ: «В мене питання до пана Прокоф’єва і його покровителям, дайте нам хоча б одну зерноторгову компанію в Україні, яка більше платить податків, ніж ми. Для інформації: ми заплатили за 9 місяців 2016 року 5 мільйонів гривень до бюджету: податок на зарплату, податок на землю, податок на нерухомість, ПДВ і податок на прибуток. Ми є прямим експортером зернових, але ще ні копійки грошей ми не отримали з бюджету ПДВ. Сьогодні держава повинна відшкодувати нам 5 мільйонів ПДВ».

Крім того, з моменту введення електронної системи, на ПДВ рахунках групи лежить 76 мільйонів гривень, які бюджет повинен відшкодувати компанії-експортеру. З них 60 мільйонів гривень виявилися заблоковані.

Нагадаємо, що з 25 жовтня три компанії групи «Прометей» відключені від Єдиного реєстру електронних декларацій без пояснення причин. Рафаель Гороян розцінює відмову в реєстрації податкових накладних як дуже вигідну форму тиску на бізнес з боку податківців.

Читайте також

Елеваторну мережу ГК «Прометей» поповнить першокласний «розумний» об’єкт

​За словами голови правління ГК «Прометей» Рафаеля Горояна, залучення...

14.07.2019
ГК "Прометей : Прагнемо, щоб зміни на краще торкнулися кожного населеного пункту, де представлена ​​компанія"

Щорічною традицією благодійного фонду Рафаеля Горояна стало надання пі...

11.10.2020
За перше півріччя 2015/2016 МГ «Прометей» експортував 250 тис. тон зерна

​За підсумками першої половини 2015-2016 маркетингового року товарообо...

12.01.2016