Новини компанії

​Розмінування сільськогосподарських земель Прометея зрушило з місця

22.05.2023

Загальна площа замінованих територій, які належать ГК Прометей, складає 2136 га. В основному вони зосереджені в Шевченківській ОТГ (бувший Снігурівський район) Миколаївської області.

Завдяки наполегливим зусиллям менеджмента Прометея, постійній комунікації з органами місцевої влади та гуманітарними фондами, справа зрушила з мертвої точки.

Крім обласної ДСНС та Миколаївської обласної військової адміністрації, Прометей звертався доТОВ «Демінінг Солюшнс», Асоціації саперів України, компаній «Феодал» та «The Halo Trust».

«Останні місяці були проривними у справі обстеженням та розмінуванням наших земель. Ще в березні ми не мали навіть плану дій, а вже на середину травня було обстежено 500 га земель,вибухонебезпечних предметів на них не знайдено», - розповідає Сергій Попенко, заступник директора з виробництва ТОВ «Агро капітал центр», підприємства,яке входить в групу виробничих компаній Прометей. - Наразі ми очікуємо від державного Центру протимінної діяльності сертифікат, який офіційно засвідчить, що ці землі безпечні і їх можна використовувати для сільськогосподарських цілей».

Процес ускладнює той факт, що саме по території Шевченківської ОТГ проходила лінія фронту, отже найбільш забруднені вибухівкою площі ще тільки належить обстежити.

«За оптимістичним прогнозом, на весну 2024 року нам вдасться обстежити та розмінувати до30-40% своїх угідь і ввести їх в сільськогосподарський обіг. Але у порівнянні з минулим роком, процес запущено, він набирає динаміки», - коментує Вікторія Забужанська,керівник земельного відділу компанії.

Читайте також

Компанія «Прометей» активно реалізує мінеральні добрива: за сезон продали більше 30 тис. тонн

​У компанії «Прометей» триває програма з реалізації мінеральних добрив...

11.12.2018
Стабілізації цін на міндобрива очікувати не варто до квітня-травня 2022 р., - трейдер із добрив компанії «Прометей» Олег Яшулін

Цінової стабілізації на ринку міндобрив до квітня-травня 2022 року очі...

01.12.2021
Аудитори KPMG підтвердили фінансові показники ГК «Прометей»

Група компаній «Прометей» успішно завершила аудит консолідованої фінан...

03.11.2020