Новини компанії

ГК «Прометей»: Суддя Центрального суду Чулуп грубо порушує українське законодавство

25.01.2020

Група компаній «Прометей» засуджує протиправні дії судді Центрального районного суду міста Миколаєва Олександра Чулупа, який регулярно припускається грубих порушень чинного законодавства, в результаті чого ми несемо фінансові та репутаційні втрати.

Йдеться про судовий розгляд, який тягнеться з 2014 року, і стосується ГК «Прометей».
- Суддя Чулуп в серпні 2014 року виніс у даному виробництві, в якому ми проходимо в якості відповідача, заочне рішення. В силу різних причин, ми не були присутні на цьому засіданні, - коментує ситуацію начальник юридичного департаменту ГК «Прометей» Роман Антонян. - Ми скористалися своїм правом подати клопотання про перегляд винесеного рішення. Згідно з чинним законодавством, суддя зобов'язаний розглянути це клопотання протягом п'яти днів.
Однак, в порушення існуючих законодавчих норм, суддя Олександр Чулуп розглянув клопотання ГК «Прометей» тільки 23 грудня, через майже п'ять місяців.
- Завжди перебувало багато причин, по якій він не міг розглянути наше звернення, і засідання постійно переносились. У підсумку, 23 грудня він відмовив нам у задоволенні нашого клопотання. Це його право і його бачення. Ми ж в свою чергу подали апеляційну скаргу на це рішення. Але і тут ми зіткнулися з порушеннями з боку цього судді. Апеляційний суд відкрив провадження по нашій скарзі, витребував матеріали з Центрального райсуду. Матеріали прийшли до апеляційної інстанції, але, як з'ясувалося, в них не було окремих процесуальних документів, що не дало можливості апеляційному суду переглянути дане рішення. Документи були відправлені назад до Центрального суду з вимогою їх доукомплектувати в зазначений термін. Але і в цей раз суддя Чулуп надав їх із запізненням на кілька днів. До слова, діями судді Чулупа незадоволений і позивач, - додав Роман Антонян.
На жаль, випадок ГК «Прометей» не є винятком і подібні ситуації можна спостерігати повсюдно. Судді користуються так званими «пробілами» - ніде чітко не прописана відповідальність за недотримання термінів. Ті, хто наділений повноваженнями карати за недотримання законодавства, самі це законодавство і порушують. Люди в мантіях дуже часто забувають, що за кожним судовим виробництвом стоять людські долі. І хтось може просто не дочекатися рішення судді.
- Законодавством визначено механізм, завдяки якому можна оскаржити дії судді. Однак все це займає дуже багато часу і сил. Ми само собою йдемо і цим шляхом. Однак, вважаємо, що ми маємо повне право надати розголосу цей кричущий випадок. На наше глибоке переконання, в державі, де свобода слова є конституційним правом кожного, всі мають право знати про те, що суддя Центрального райсуду Миколаєва нахабно плює на законодавство. І це не голослівні звинувачення. Кожне слово ми готові довести і обгрунтувати. А поки, на жаль, наша компанія несе фінансові втрати, тому як вже більше п'яти років не врегульовано спірний момент. Ми несемо репутаційні втрати. Але найголовніше - ми втрачаємо не поновлюваний ресурс - час. Замість того, щоб займатися своїм розвитком, а, отже, і поліпшенням добробуту економіки України, ми змушені витрачати ресурси, час, і сили на боротьбу з безкарним свавіллям з боку судді Олександра Чулупа, - резюмував Роман Антонян.
ГК «Прометей» сподівається, що справедливість все ж восторжествує і такі судді, як Олександр Чулуп будуть самі дотримуватися закону, який вони покликані захищати.

Читайте також

Український агросектор — визнаний у світі бренд. Що має робити держава, аби зберегти його - Рафаель Гороян

Власник і голова Наглядової ради ГК «Прометей» Рафаель Гороян розповід...

20.03.2023
Переїзд головного офісу ГК «Прометей» - нова сторінка і нові рубежі в розвитку компанії

Нова високотехнологічна офісна будівля групи «Прометей» в Миколаєві ус...

08.06.2021
Автомобіль повинен відповідати, - Рафаель Гороян для журналу LANDLORD

​Власник групи компаній «Прометей» Рафаель Гороян - про автомобілі Mer...

04.08.2016