Компанія «Прометей» увійшла в десятку найбільших агрохолдингів України за версією журналу Landlord

21.11.2017

За версією журналу Landlord група компаній «Прометей» займає 8 позицію серед найбільших агрохолдингів України. За підсумками 2016 календарного року чистий прибуток «Прометея» склала $ 12,8 млн.

На поліпшення фінансових результатів вплинула покупка п’яти елеваторів в Запорізькій області. Також позитивно позначилися безкоштовні послуги з приймання та зберігання зернових і олійних на елеваторах холдингу.

Групі компаній «Прометей» належить широка мережа елеваторів, яка дозволяє їй вміло конкурувати на ринку зберігання сільськогосподарської продукції. Загальний обсяг зерносховищ перевищує 1 млн тонн. У 2016/17 МР «Прометей» досяг найкращого експортного показника – 520 тис. Тонн продукції. Це на 10% більше торішніх обсягів.

Також в 2017 році «Прометей» почав експортувати зернові на умовах FOB. У компанії заявляють, що торгівля на умовах FOB буде основною, а на умовах CPT – доповненням до експортних продажів. У нинішньому маркетинговому році «Прометей» планує вийти на 2 млн тонн закупленого зерна. Керівництво компанії націлене довести перевалку зернових на експорт до двох судів Panamax в місяць з дедвейтом по 50 тис. Тонн.

Читайте також

Зустрічай Одеса-Мама! Виїзна нарада групи “Прометей” з одеським колоритом

​Чи може п’ятниця перед довгоочікуваними вихідними бути ще кращою? Зви...

21.06.2016
Група компаній "Прометей" вийшла на ринок ЗЗР та насіння

​Агромаркет на базі елеваторів Групи компаній «Прометей» розширили асо...

18.02.2020
Рафаель Гороян журналу ЗЕРНО: "Війна навчила ухвалювати швидкі правильні рішення"

​Вже ділимось 4-ою частиною інтерв’ю Рафаеля Горояна журналу ЗЕРНО

07.07.2023