Новини компанії

Рафаель Гороян: Дії податкової міліції – незаконні

02.11.2016

«31 жовтня центральний офіс групи компаній “Прометей”, який знаходиться в Миколаєві, захопили співробітники податкової міліції», – про це розповів Рафаель Гороян під час прес-конференції в Києві.

За словами керівника агрохолдингу, люди в масках і з автоматами увірвалися вранці в офіс і взяли всіх співробітників в заручники.

«О 9 ранку 20 осіб в масках і з автоматами увірвалися в наш головний офіс в Миколаєві, вибили двері і заблокували всю будівлю, взявши в заручники всіх співробітників. До вечора вони тримали їх за зачиненими дверима, вимагали вимкнути телефони, не давали можливості поїсти», – говорить Рафаель Гороян.

За словами Горояна, ніхто з представників податкової міліції не вийшов на зв’язок з керівництвом, не дав жодних пояснень. Як встигли повідомити юристи, які також знаходяться в заручниках, люди в масках пред’явили рішення судів і звинуватили «Прометей» в несплаті податків. Проте, за словами Горояна, він вперше чує про суд.

Керівник «Прометея» передбачає, що причиною захоплення могла стати його відмова прийти на зустріч з представником податкової для «вирішення» якихось питань чи вимога його компанії повернути відшкодування ПДВ.

Під час прес-конференції він заявив, що блокада офісу зупинила роботу елеваторів. Під загрозою опинився урожай олійних культур. Уже до вечора Рафаель Гороян оцінював суму збитків в мільйонах гривень. Також, за словами керівника агрохолдингу, в офісі перебували його особисті гроші, які співробітники податкової міліції вилучили без будь-якої розписки.

«Ми будемо повертати наші гроші, ми доб’ємося справедливості», – коментує Рафаель Гороян. За останніми даними, близько 22:00 заручників відпустили, і всі вони доставлені додому. У той же час, в компанії думають, як протидіяти подібним інцидентам. «Ми не знаємо, що робити, точно будемо робити все в межах розумного. Також незабаром ми плануємо пікетувати біля Адміністрації Президента, адже такий безлад в країні не можна допускати. З цим треба щось робити. Такого ми ще не бачили» , – каже Гороян.

Читайте також

Група компаній Прометей увійшла до 10-ки головних компаній-експортерів агропромислового комплексу України в 2022 році - FORBES.UA

Forbes визначив найбільших експортерів воєнного року – 50 компаній, я...

07.03.2023
Рафаель Гороян: У аграріїв має стати звичкою завозити зерно на франко-елеватор - latifundist.com

​Для боротьби з перевантаженням на дорогах в Миколаївській області міс...

04.09.2015
​Рафаель Гороян позитивно оцінив ініціативу Президента України щодо введення санкцій проти Ірану терміном на 50 років

Рафаель Гороян, власник і голова Наглядової ради Групи компаній "Проме...

30.05.2023