Вартість палива і зростання ЗП здорожують послуги елеваторів

14.08.2015

Витрати на паливо та оплату роботи співробітників складають основну частку собівартості послуг елеваторів. Саме тому на елеваторах групи «Прометей» з початку 2015 року ціни на сушку виросли на 30%, незначно - на зберігання, при цьому на приймання-відвантаження їх зберегли на колишньому рівні.


Про це в інтерв'ю виданню «АПК-Інформ» розповів керівник ДК «Прометей» Рафаель Гороян.

«В основному, зміна тарифів була пов'язана з подорожчанням палива і газу. Також в зв'язку з підвищенням курсу долара була піднята заробітна плата. Виходячи з цього, довелося трохи підняти вартість послуг елеваторів. Але, знову-таки, торговельний напрямок групи значно дотує елеватори, ми прагнемо до того, щоб не страждали сільгоспвиробники, але були задоволені і наші покупці », - говорить він.

Разом з тим, вважає Рафаель Гороян, переходити на альтернативне паливо поки недоцільно.

«Всі існуючі альтернативні паливні установки українського виробництва поступаються за якістю класичним топковим. А продукція іноземного виробництва коштує дорожче майже в 2 рази, якщо купувати імпортне європейське обладнання. Тому ми прийняли рішення не метушитися і працювати поки за існуючими цінами на газ і ДТ », - пояснив керівник« Прометея ».

Також він додав, що в разі врегулювання цін, можливо, позиція буде переглянута, однак зараз не час кардинальних змін, так як це ринок.

«Щороку щось буде змінюватися: ціни на нафту, газ, електроенергію. Це ємні інвестиції, так звані «довгі гроші». Треба бути з цим акуратним, дати ринку стабілізуватися. Що вигідніше - покаже час », - підсумував Рафаель Гороян.

З повним текстом інтерв'ю можна ознайомитися на сайті інформагентства «АПК-Інформ"

Читайте також

Рафаель Гороян: На ринки ЄС Україна може відправити 6-7 млн т зерна на рік, при необхідності 110-120 млн т.

Голова Наглядової ради ГК «Прометей», а нині кризовий менеджер, Рафаел...

11.04.2022
​Аграрії Прометея зіткнулися з погодним викликом

Виробничі підприємства Групи компаній Прометей практично закінчили пос...

16.10.2023
Прометей доєднався до благодійної ініціативи Forbes

Сьогодні Forbes проводить благодійний форум "Незалежні". Організатори...

28.08.2023