Новини компанії

Виробнича компанія «Прометей» збільшила земельний банк

20.05.2019

Виробнича компанія «Прометей» починала з 2 тис. га. На сьогодні посівні площі збільшилися, компанія стала латифундистом з банком – 10 тис. га. Це рішення було пов’язане з низкою чинників.

– «Наш непрофільний бізнес – виробнича компанія «Прометей» зі своїми 2 тис. га – почав активно розвиватися. У тому числі і його фахівці – агроном, керівництво, механіки, директора. Тобто вони вже виросли з цих обсягів. Ми створили природні умови для розвитку компанії, додали банк землі, директор став генеральним, агроном став головним агрономом, механік – директором», – зазначив голова правління ГК «Прометей» Рафаель Гороян.

Збільшення земельного банку відразу в 5 разів анітрохи не лякає аграріїв. Ідеально відпрацювавши технологію на 2 тис. га, будуть застосовувати її і на 10 тис. га.

Минулий рік в плані урожайності видався для виробничої компанії «Прометей» досить непоганим. Ячмінь на деяких полях дав по 6 т/га, на коло вийшло 4,5 т. Соняшник – 3,4 т/га, пшениця- 4,4 т/га. У поточному році очікують отримати 5 т/га по пшениці і ячменю.

– «Раніше намагалися дотримуватися пропорції і сіяти 50 на 50 зернових і соняшнику. Тепер же останній займає трохи більше половини посівних площ – близько 5,7 тис. га, під пшеницю відведено 3,3 тис. га, під ріпак – 500 га, під озимий ячмінь – 429 га», – резюмував головний агроном виробничої компанії «Прометей» Віталій Богун.

У планах компанії найближчим часом докупити нову більш потужну техніку: трактори Case або New Holland. Перевагу віддадуть тому виробнику, у якого буде кращий сервіс.

Читайте також

Прометей доєднався до благодійної ініціативи Forbes

Сьогодні Forbes проводить благодійний форум "Незалежні". Організатори...

28.08.2023
Зараз саме час вчитися жити, виживати, працювати без кредитів - apk-inform.com

​В даний час в Україні підходить до завершення збирання ранніх зернови...

07.08.2015
Власник «Прометея» Рафаель Гороян: Кредити - це зло для компаній - agravery.com

​Чому елеваторний бізнес і торгівля зерном краще, ніж капітальне будів...

29.12.2015